Det norske filantropiske brille- og solbrillemerket Karmoie

Les om Karmoie, det norske brillemerket med hjertet på rett sted. Vi har et stort utvalg Karmoie briller- og solbriller i begge butikker.
Designer Kirsten sammen med mamma Carine./
Designer Kirsten sammen med mamma Carine.

Karmoie er et norsk, filantropisk brille- og solbrillemerke som ble startet i Oslo i 2010 av Kirsten og Lars Iversen. Karmoie selges hos en håndfull brille- og optikerforretninger i Norge og utlandet, bl.a. på Ses Optikk Frogner og Grünerløkka.

Karmoies mål er å skape vakre briller av høy kvalitet, produsert på mest mulig bærekraftig vis. Den grønne tankegangen har de med seg fra tegnebrettet til ferdig brille, og det påvirker alt fra materialvalg til hvor de produserer brillene. Karmoie er et kvalitetsmerke med hjertet på rett sted. I tillegg tar Karmoie et stort samfunnsansvar ved å gi bort briller i samarbeid med Eyejusters. Dette gjør de via non-profit-organisasjoner som Sea Mercy, East-African Ministries og US Peace Corps. Karmoie gir bort ett par briller for hvert par de selger. Det er ganske unikt i optikerbransje. Karmoie sin fremtidsdrøm er nemlig at alle som trenger synshjelp, skal ha tilgang på det. Verden stopper fort opp når folk ikke ser godt!

(Teksten fortsetter under bildet)

Karmoie tar et stort samfunnsansvar ved å gi bort briller i samarbeid med Eyejusters./
Karmoie tar et stort samfunnsansvar ved å gi bort briller i samarbeid med Eyejusters.

Kirsten og Lars er mennesker som bryr seg – om planeten vår og om menneskene og dyrene som bor på den, og dette har de tatt med inn i Karmoie. Bærekraft og sosialt ansvar har fra starten vært en helt selvfølgelig og sentral del av deres virksomhet. Kvalitet, stil og bærekraft henger tett sammen. Karmoie bruker miljøvennlige materialer og jobber med seriøse og bevisste produsenter i Europa. Brillene deres er designet for å vare, både i stil og i kvalitet. Det handler jo mye om å kjøpe produkter som ikke lett blir ødelagt og som aldri går av moten. Og så handler det mye om alle de små valgene man tar, som sammen utgjør en hel del – som valg av transport, emballasje og hvilket papir man putter i printeren.

Kom innom Ses Optikk Frogner eller Grünerløkka og se vårt store utvalg av lekre briller fra Karmoie. 

Mer om Karmoie her.

P**S: På Ses Optikk Frogner finner du også Karmoie sitt atelier.**

Denne modellen heter Holly./
Denne modellen heter Holly.
Ses Optikk-ambassadør Ina i Karmoie-modellen Holly./
Ses Optikk-ambassadør Ina i Karmoie-modellen Holly.
Ses Optikk-ambassadør Mona i Karmoie-modellen Rise./
Ses Optikk-ambassadør Mona i Karmoie-modellen Rise.
Karmoies egen Lars i modellen Brave./
Karmoies egen Lars i modellen Brave.
Team Karmoie består av Kirsten, Lars og assistenten Heidi (foran)./
Team Karmoie består av Kirsten, Lars og assistenten Heidi (foran).

Sommerens lekreste solbriller på Ses Optikk

Sola har virkelig begynt å varme og snøen er borte etter en lang vinter. Det betyr fokus på solbriller hos Ses Optikk. Vi har den beste kompetansen for å hjelpe deg å finne dine perfekte solbriller for 2018. Design, farge, passform, synskomfort og beskyttelse er nøkkelord for oss.
Nyheter fra Garrett Leight/
Nyheter fra Garrett Leight

Så kom til oss på Ses Optikk Frogner eller Grünerløkka. Vi vet hva som er riktig for sommeren 2018 og ønsker å hjelpe deg til å finne solbrillene for deg. Her er noen stikkord om hvorfor vi velger de merkene vi er så glad i.

Garrett Leight: Garrett er en ung, fantastisk designer og Leight-navnet har lange tradisjoner.

Moscot: Over 100 år med håndverk og design fra New York, sier vel sitt.

L.G.R: Med historie fra Afrika og lidenskapen til Luca har L.G.R vært et våre kjæreste merker i en årrekke.

SALT: 100 % polarisert kolleksjon, fantastisk design og flotte farger.

Maui Jim: Maui Jim har verdens beste solglass med sin Polarized Plus2-teknologi. Vår mest sporty kollekjon.

Karmoie: Norsk design av høy kvalitet og en fantastisk «buy one, give one»-filosofi .

Barton Perreira: Patty Perreira sier selv hun er dedikert til luksus, og Barton Perrerira er luksus.

Mr. Leight: Når far og sønn Leight setter hodene sammen blir det overlegen design og kvalitet.

Oliver Goldsmith decades: En modell for hvert tiår fra 1920 og frem til i dag. For en reise!

Mykita: Mykita er hele tiden innovative. Det blir det morsomme briller av.

Jacques Marie Mage: Fra Hollywood, California. JMM er merket med sterkest design. Alle modeller lages i høyeste kvalitet fra Japan og alle lages i begrenset opplag. Fås kun i utvalgte butikker i verden.

Ki Et La: Vårt kjære franske barnebrillemerke. Barna trenger god beskyttelse og fine farger.

Kart, åpningtider og kontaktinfo til våre butikker på Frogner og Grünerløkka finner du her.

Nyheter fra L.G.R/
Nyheter fra L.G.R
Nyheter fra Oliver Goldsmith decades/
Nyheter fra Oliver Goldsmith decades

Slik kildesorterer du kontaktlinsene dine

Vi har i det siste fått en del spørsmål om hvordan man kildesorterer kontaktlinser.
Brukte kontaktlinser skal ikke i do eller i vasken!/
Brukte kontaktlinser skal ikke i do eller i vasken!

Hver dag blir det kastet rundt 260 000 kontaktlinser, bare i Norge. Mange av disse havner dessverre i do eller i vasken. Kontaktlinser som kastes feil ender i sjøen og blir fiskemat. De ser nemlig ut som små dyr, f.eks. små maneter. 

Og det synes vi på Ses Optikk er leit.

At så mange kontaktlinser havner feil sted tror vi handler om at de fleste av oss rett og slett ikke vet hvordan brukte kontaktlinser og emballasjen de kommer i, skal kildesorteres. Men vi har svaret:

 • Kontaktlinsene skal i restavfall (vanlig søppel). De skal i alle fall ikke i do eller i vasken da dette er marin forsøpling.

 • Eskene er emballasjekartong som skal i papp- og papiravfallet. 

 • Kapselen linsene ligger i, skal i plast (blå pose i Oslo).

 • Lokket er blandingsemballasje og skal i restavfall.

Håper det var oppklarende ;)

Les mer - og søk på ulike typer avfall - på sortere.no

Nyheter fra brillemessen i München

Vi har vært på die internationale messe für optik & design, også kjent som brillemessen Opti i München. Der fant vi en rekke lekre brille- og solbrillenyheter som du straks finner hos en optiker nær deg (i alle fall hvis du bor på Løkka eller Frogner). Opti er årets første brillemesse, og for oss er den ekstra viktig for å kjøpe inn sesongens solbriller.
Nyhet fra Caroline Abram (brillen, ikke de lekre skoene til Tanja) :)/
Nyhet fra Caroline Abram (brillen, ikke de lekre skoene til Tanja) :)

L.G.R - et friskt pust

Våre venner fra italienske L.G.R er alltid fantastiske. Dette var ett av våre beste merker i 2017, og de følger opp med en super 2018-kolleksjon. Det er 10 år siden L.G.R kom som et friskt pust inn i brillebransjen og det feires med fire limited nummererte briller. Disse brillene er det bare noen få butikker i verden som får mulighet til å kjøpe, og det er kun én til hver av hver modell. Det lages totalt 100 briller av hver modell. Ses Optikk og L.G.R har et langt og meget godt samarbeid, så vi var en av de første som fikk se disse brillene. Designer og gründer Luca Gnecchi Ruscone (L.G.R) ville at vi skulle velge ett nummer i rekken som passet til vårt samarbeid. Nummeret ble 11. Det er den 11. våren vi fører solbrillene som garantert kommer til å sette sitt preg på ansiktene på Grünerløkka. Gled dere folkens!

Årets trender

Vi kommer fortsatt til å se mye metall i 2018, og det samme gjelder avrundede former. På acetatbrillene er transparente og nude farger fortsatt veldig “riktig”. Vi så også at mange designere nå introduserer modeller i ulike grønntoner. Grønn er tydeligvis årets farge i brillebransjen! Speil kommer vi ikke til å se like mye av denne sesongen.

Nyheter i butikkene

I butikken på Grunerløkka får vi inn et nytt merke fra Tyskland, med briller hvor man har mulighet til å skreddersy form og størrelse - til de som har litt individuelle behov. Dette gleder vi oss til å tilby, spesielt til de med smale og brede ansikter. Merket heter YOU MAWO.

På vår vandring rundt i messehallen var vi selvfølgelig innom det norske filantropiske merket Karmoie. Vi fører deres nyeste modeller i begge butikker! Og hvem andre møter vi ikke hos Karmoie enn Marlene fra Henau? Vi visste ikke engang at de hadde stand i München. Vi ble selvfølgelig med bort og kjøpte inn noen godbiter fra dette fantastiske belgiske brillemerket. Brilleverden hadde vært så mye kjedeligere uten Henau.

Vi gleder oss til å vise dere nyhetene. Dere finner dem i butikk i slutten av februar. Vi gir som alltid beskjed!

Sukkersøt og kul nyhet fra Henau/
Sukkersøt og kul nyhet fra Henau
Grønt er skjønt, det samme er speil - nyheter fra Henau/
Grønt er skjønt, det samme er speil - nyheter fra Henau

Privilegiumsrabatten - kort fortalt

Smil, du er i ferd med å gjøre en god deal! På Ses Optikk har vi et fordelsprogram som gjør at du får en veldig god pris på din neste brille. Fordelsprogrammet heter passende nok, Privilegium.
/

Danser du i snowjogs? Løper du i skogen i høye hæler? Har du på fotballskoene på kontoret? Akkurat som vi har ulike sko til ulike anledninger, anbefaler vi ofte ulike briller til ulikt bruk. I en variert hverdag er det mange som ønsker og trenger flere par briller. Ute i solen trenger du andre briller enn foran dataskjermen, og i festlige lag vil du kanskje velge et annet par enn når du leser en bok. Det å dekke alle de ulike behovene kan fort bli dyrt.

Heldigvis har vi på Ses Optikk Grünerløkka og Frogner fordelsprogrammet Privilegium, som gir deg inntil 4500 kroner i rabatt på dine neste briller. Den første brillen du kjøper betaler du vanlig pris for. Deretter vil du få Privilegiumsrabatt på alle dine briller, såfremt de har den beste overflatebehandlingen. Unntaket er briller dekket av arbeidsgiver eller NAV. Hver gang du kjøper et nytt par fornyes rabatten med tre nye år.

Forutsetningen er at du kjøper en komplett brille med kvalitetsglass og velger den beste overflatebehandlingen. På briller med progressive glass kan du få inntil 4500 kroner per brille. Kjøper du briller med enstyrke- eller bifokale glass kan du få inntil 2700 kroner i rabatt per brille.

Du trenger ikke kjøpe brillene med en gang, men den største rabatten får du ved tidlig kjøp. For hver måned som går, mister du 75 kroner i Privilegiumsrabatt for énstyrke og 125 kroner for progressive.

Forvirret? Vi hjelper deg å regne på det!

Bli kjent med optiker Anne og spesiallinseklinikken KLARERE

Visste du at Ses Optikk har sin egen spesiallinseklinikk, KLARERE, drevet av ingen ringere enn optiker Anne Norvik Jervell. Anne er ikke bare flink til å steppe og slå hjul – hun er også spesialist i kontaktlinsetilpasninger. Vi tok en prat med Anne med det store hjertet.
Anne Norvik Jervell/Kirsten Ivsersen
Anne Norvik Jervell
Kirsten Ivsersen

Kort fortalt, hva er KLARERE?

KLARERE skal hjelpe de pasientene som trenger avanserte linseløsninger, enten pga. keratokonus, andre øyesykdommer, skader eller kompliserte styrker. Dette krever ekstra utstyr, mange prøvesett med linser, ekstra tid og ikke minst en god del erfaring.

Kerato-hva?

Keratokonus er en sykdom som rammer i hornhinnen. Hornhinnen blir tynnere og ujevn. Dette fører til såkalt irregulær brytning av lyset i hornhinnen, og ofte med økende synsproblemer. Det kan være vanskelig å regulere dette med briller og som regel er spesiallinser løsningen for optimalt syn.

Hvordan er en typisk synsundersøkelse hos deg?

Jeg bruker mye tid innledningsvis, og underveis, på å snakke med pasienten. Det er viktig å kartlegge plagene og behovet. Topografi av hornhinnene er ekstra viktig i tilpassingen av spesiallinser, men også for å følge utviklingen av hornhinnesykdommer. Brillestyrker og generell undersøkelser av øyehelsen er jo viktig som ved alle synsundersøkelser.

De fleste av mine pasienter blir henvist til meg av andre optikere og øyeleger. En synstest hos meg tar gjerne litt lengre tid og så bruker vi litt tid på NAV da mange av mine pasienter får hjelpemidlene dekket.

Er det noe å grue seg til?

Overhodet ikke. Vi bruker mye av det samme utstyret og de samme metodene som på en vanlig synsundersøkelse. For noen kan det være litt uvant å gå med linser for første gang, men det er som regel en vanesak. Nå er det noen som generelt ikke liker å gå til legen eller annet helsepersonell, men da setter jeg alltid av litt ekstra god tid og er ekstra nøye med å snakke dem gjennom undersøkelsen.

Du er på Ses Optikk Grünerløkka tre dager i uken; hva gjør du resten av tiden?

Jeg er fremdeles engasjert i Norges Optikerforbund (NOF) der jeg tidligere også var leder. Jeg sitter blant annet i humanitærutvalget hvor bekjempelse av unødvendig blindhet og svaksynthet er et sentralt tema. Mange i verden er svaksynte kun fordi de mangler tilgang til synsundersøkelse og briller. Dette er også i tankene når NOFs humanitærutvalg skal gjøre synsundersøkelser på alle innsatte i Oslo fengsel i slutten av denne måneden. Optometry giving sight, som Ses Optikk også støtter er et annet humanitært prosjekt. Optometry giving sight har i mange år støttet opp om arbeidet med å få på plass en optikerutdanning i Moldova – i høst startet første kullet med optikerstudenter og Moldovas befolkning kan glede seg over et enormt løft i helsevesenet.

Teksten fortsetter etter bildet.

Anne i Kenya/Privat
Anne i Kenya
Privat

Og du var også nylig i Kenya?

Kenyaturen var på eget initiativ og noe jeg gjorde i forbindelse med et bryllup. Gjennom organisasjonen Right to Sight i Norge kom jeg i kontakt med Kwale District Eye Centre. I Kenya er det 10 ganger så mange blinde som i vesten og 80 % av tilfellene kunne vært unngått. Klinikken drives av en engelsk øyelege som har jobbet med dette i 20 år. Jeg hjalp til med å undervise de som gjør synsundersøkelsene på klinikken slik at de kan jobbe riktigere, raskere og mer effektivt. Jeg satte i stand utstyr som de har fått donert fra øyeklinikker i Europa og lærte de å bruke dette. Jeg var også på skoler og gjorde synsundersøkelser med betydelige enklere utstyr enn hva jeg er vant med her i Norge. Det var en fantastisk opplevelse og jeg gleder meg til å reise tilbake!

Anne finner du på Ses Optikk Grünerløkka. Timer bestilles her.

Nyheter fra brillemessen SILMO 2017

6.-9. oktober gikk den 50. SILMO-brillemessen i rekken av stabelen. Vi i Ses Optikk synes dette var den beste messen på mange år. Les mer om våre betraktninger og hvilke oh la la-nyheter vi tok med oss hjem fra France.
/

Det skjer utrolig mye spennende i brillebransjen om dagen: briller med masse bling, briller med filmkamera, raske briller, briller i tre, briller av papp, briller som ifølge selgeren justerer seg selv til å passe ansiktet i løpet av noen dager. Nå er det ikke dette vi først og fremst var på utkikk etter, men det er morsomt å følge med på utviklingen. Vi så også et stort sprik i stilarter: Det finnes virkelig en brille for enhver person og ikke minst, enhver brillebutikk!

Hele verden på ett sted

Hele verden er tilstede på SILMO og dette er stedet brilleentusiaster tar på seg sine rareste briller og møter likesinnede. Det er litt av et sosialantropologisk studie å være på messen – noen kysser og klemmer, andre er helt uttrykksløse, noen gråter når de forteller om brillene sine. Her finner du folk som virkelig lever og ånder for godt brilledesign. Det at vi kan velge fra hele verden gjenspeiler seg også i merkene vi tar inn til Ses Optikk-butikkene.

Dette er brillefint i 2017/2018

Den runde trenden fortsetter og vi så på messen at metallbriller kommer til å få en enda større plass i brillekolleksjonene fremover. Vi så mange briller med minimalistisk design – tynt metall og garnityr (briller uten full innfatning) er på vei inn igjen. Hvor designerne tar dette videre er usikkert, men vi synes det er kjempespennende. Vi tar selvfølgelig inn en haug med modeller av det aller nyeste og følger nøye med på all utvikling. Du kan være sikker på at Ses Optikk alltid ligger i forkant.

Nye merker til Ses Optikk

På Grünerløkka har vi tatt inn et nytt japansk merke, Yuichi Toyama. Dette gleder vi oss veldig til å presentere for dere. Vi elsker å jobbe med japansk kvalitet og håndverk, og dette er ikke noe unntak. Vi håper brillene er i butikk i løpet av november, men lover å gi beskjed straks de ankommer.

Mr Leight er også nytt på Løkka. Mr Leight er et samarbeid mellom far og sønn Leight (Larry som grunnla Oliver Peoples i Los Angeles i 1986 og Garrett som grunnla Garrett Leight California Optical i 2010). Dette er en eksklusiv kolleksjon som kun de beste butikkene i verden har fått tilgang på, og Ses Optikk er en av de utvalgte – noe vi er veldig glade for. Designet holdes i LA-stilen og brillene er produsert på de beste japanske fabrikkene. Du finner dem forhåpentligvis i butikk i løpet av november – vi gir beskjed! Alle Garrett Leight- og Oliver People-fans der ute: Dette må dere få med dere!

Franske Caroline Abram er nytt på Frogner. De kommer med en vakker, feminin kolleksjon som vi liker veldig godt. Vi har jobbet med denne på Løkka en stund nå og ser at denne også er helt riktig for Frogner. En annen franskmann, Jacques Marie Mage, har vi hatt på Frogner i et par måneder, og her kommer det masse nyheter. Og for alle fans der ute: Det kommer nå limited edition pussekluter med vakkert art work! Gled dere.

I tillegg supplerer vi alle de eksisterende merkene med nye modeller. Kom innom utover høsten og titt på alle nyhetene våre. Vi lover litt av en godtebutikk ;)

/
/

Garrett Leight California Optical

Brilledesign i blodet.

Etter snart et år med GLCO hos Ses Optikk utvider vi kolleksjonen ytterligere og med det vil vi gjerne fortelle litt mer om vårt nye favorittmerke.

Garrett Leight fra California er født inn i en familie hvor brilledesign alltid har hatt en sentral rolle. Faren hans, Larry Leight, grunnla Oliver Peoples i 1987 som i dag regnes som et ikonisk merke med sterk tilknytting til filmindustrien.

Ses Optikk førte Oliver Peoples i flere år, men trengte nå noe nytt og spennende. Inn kommer GLCO som ble grunnlagt i 2011 med et ønske om å kunne tilby høy kvalitet og sterkt design til en bra pris.

Garrett har gått i sin fars fotspor og tatt den klassiske amerikanske brillelooken og introdusert den til en yngre kjøpegruppe, inspirert av mote, arkitektur, fotografering og musikk.

Brillene designes i Venice Beach og modellene er oppkalt etter gater i området, som Abbot Kinney, Brooks og Lincoln.

Selv om kolleksjonen først og fremst er rettet mot unge voksne, vil du nok se alt fra 8 til 80 åringer på Løkka med en GLCO på nesa. Brillene kan best beskrives som tidløse men med visse moderne detaljer.

Luftige og tynne acetatrammer i lyse, duse farger definerer brillene til Garrett, men du vil også se noen metallvarianter, en trend som kommer til å vokse i årene fremover.

Flere av modellene kommer også med praktiske solbrille clip-ons som gir den rette retro-looken.

Det er klart at tynnere, rundere former har tatt over for de mer rektangulære og kraftige brillene vi så mye av for noen år siden. Her er GLCO midt i blinken for deg som kanskje ikke vil gå trill rundt, men ønsker deg en fin hverdagsbrille som vil vare lenge.

Kom innom SES OPTIKK og se hele Garrett Leight sin fantastiske kolleksjon!

Brillemesse, Silmo 2013

SILMO 2013, årets brillehappening.

Siste helgen i september var hele Ses Optikk gjengen på tur til Paris for å kjøpe inn høstens og vårens nyheter. SILMO er verdens største brillemesse hvor stort sett alle brilledesignere samles for å vise sine siste kolleksjoner. Her får vi muligheten til å kjøpe dirkete fra designerne, samt få historien og tanken bak hver kolleksjon. Designerne bak våre brillemerker er ofte selv representert på messene og er direkte involvert i presentasjon av deres kolleksjoner. Ses Optikk velger bevisst mindre merker der vi er nære designer og fabrikken som produserer. Dette gjør vårt vareutvalg unikt med tanke på design og kvalitet. Alle våre varer skal ha en høy verdi for våre kunder i form av ufravikelig kvalitet og unikt design!

Her ser vi på MYKITA fra Berlin. MYKITA har 10 butikker spredt i verden som bare selger MYKITA. Ses Optikk har en egen MYKITA avdeling i butikken. Her har vi til enhver tid mellom 50 og 80 MYKITA modeller. Kjennetegnet til MYKITA er innovativ design og at alle deres briller leveres uten skruer. MYKITA lagde 2496 prototyper i fjor og lanserte over 100 nye modeller. Dette er helt unikt innen brilledesign. Les mer om MYKITA her; mykita.com

GARRETT LEIGHT fra California er en ung designer yndling på vei opp. Hans far er en av designerne bak det kjente amerikanske brillemerket Oliver Peoples, så her er det mye designerblod i årene. Vi har sett på GARRETT LEIGHT sine briller de siste par årene og nå er tiden inne for å ta de inn til Ses Optikk. GARRETT sine briller blir å finne hos Ses Optikk fra midt i november 2013. Les mer om GARRETH LEIGHT her; garrettleight.com

God stemning på Ørgreen standen! Danske Ørgreen leverer sine karakteristiske titanbriller. Deres håndlagde produksjonsmetoder er
imponerende. På bildet er deres norske representant Oliver og bak i bildet er det Henrik Ørgreen selv som viser frem sin nyeste kolleksjon.
orgreen.dk

Reiz - brillen det tar 3 uker å lage!

Vi er så glade for å ha muligheten til å ta inn innfatninger fra en produsent som Reiz.

Det er et selskap som ble startet i 2006 av to gutter fra Tyskland. De fant ingen innfatninger som var akkurat sånn som de ville ha dem, både i forhold til kvalitet og design.

De kom derfor opp med ett nytt konsept; en kolleksjon som innfrir de høyeste standarder når det gjelder kvalitet og har en gjennomgående stilren design. De kombinerer den klassiske, elegante og mer retro-aktige stilen, med den litt mer futuristiske og modige stilen. Noe som betyr at de holder seg til klare linjer og sterkere design.

I begynnelsen lagde de bare innfatninger i metall, men gikk over til plast da de fant ett lett og holdbart acetatmateriale de kunne stå inne for. Da åpnet det seg også nye muligheter i form av nye fargekombinasjoner og former.

Ettersom de har høye krav til kvalitet, produserer de alle delene i Tyskland. Og de kombinerer tradisjonelt håndverk med dagens
produksjonsteknologier. I og med at 80% av innfatningen er håndpolert, gjør at de får en mye bedre passform, og finishen blir mye penere.

Acetat er ett materiale som det er mange muligheter med produksjonsmessig. Og ettersom REIZ utvikler acetaten selv, står de
fritt når det gjelder fargekombinasjoner og fargevalg i innfatningene. Men acetat er ett materiale som beveger litt på seg, så produksjonen krever at ekspertise og erfaring, derfor tar det tre uker å lage en REIZ brille.

Cutler & Gross

Med røtter i sekstitallets London har Cutler & Gross utviklet seg til å bli et av de mest ettertraktede merkene innen innfatningsdesign.


Cutler & Gross

Graham Cutler og Tony Gross møttes på optikerskolen i London i 1960 og startet sin første optikerforretning i 1971. Etter å ha deltatt på mange fashionweeks blir de nå sett på som pionerer innenfor bransjen.  Blant annet har Elton John kjøpt omkring 70 forskjellige pieces. De har fortsatt en flaggskip butikk i Knightsbridge i London, ett brillemuseum foruten flere shop in shop avdelinger rundt i verden.

Deres unike og banebrytende design passer bra for den som vil skille seg ut, ta moten på forkjøpet eller gå tilbake i tid til den klassiske vintage solbrillen eller innfatningen.

Mykita

Mykita ble grunnlagt i 2003 av fire brilledesignere. De valgte navnet MYKITA, Meine Kindertagestätte, på grunn av at de startet opp i en gammel barnehage i øst Tyskland de fikk låne av Berlins kommune, i bytte mot at de startet opp en del nye arbeidsplasser. Etter åtte år i drift, har de opprettet 209 arbeidsplasser på verdensbasis.

Mykita kjennetegnes av teknisk innovasjon og produktutvikling. Den første kolleksjonen som ble lansert inneholdt kun innfatninger laget av tynne metall plater. Etter ett år i produksjon bestemte de seg for å lage plastinnfatninger også, disse var en del av den andre kolleksjonen som kom på markedet. Hvert år produseres det 832 prototyper, av disse 832 kommer det 104 nye modeller hvert år, noe som gjør Mykita til det brillemerke i verden som produserer flest nyheter pr. år. I løpet av de åtte årene Mykita har holdt på, har de blitt nominert til 14 design priser. Mykita har bygd opp et solid merkevarenavn, og blir nå levert og solgt til 56 land rundt om i verden. De er fortsatt tro til sitt hjemsted, der det hele startet. Alle prototyper og nyheter blir laget og produsert i Berlin Mitte.

L. G. R.

Vi er glade for igjen å kunne tilby L.G.R, dette er en solbrillekolleksjon som har en fantastisk kvalitet.

Luca Gnecchi Ruscones bestefar hadde en optikerforretning i Asmara, Eritrea. Da han var på besøk der i 2007, fant han en eske med gamle solbriller fra rundt 1950. Med disse i bagasjen reiste han hjem til Italia med en idè. Han var inspirert til å designe sin egen solbrillekolleksjon, og valgte å beholde modernisere de innfatningene han hadde funnet i Asmara. Han fikk mulighet til å starte opp igjen den fabrikken som hadde laget de solbrillene han hadde kommet over, men som hadde stengt dørene helt bak i 1968. Han startet en liten produksjon av fire av de autentiske innfatningene, og prøvde å lage dem på samme måte som de hadde blitt produsert over femti år tidligere. Solbrillene blir laget av håndlaget acetat som blir polert i tre omganger, og det blir brukt herda mineralske glass fra Barberini som gir en god kontrast og fargegjengivelse.

Jono Hennessy – en gammel surfer

Designeren Jono Hennessy vokste opp i sin fars optikerforretning i Sydney, Australia. Han lærte at det å produsere innfatninger ikke bare besto i å lage noe kult, men også at kvaliteten og passformen har en stor betydning for at forbrukeren skal bli fornøyd.

Han er en velrespektert designer som er kjent for å være forut for sin tid når det gjelder innfatningsformer, fargevalg og materialevalg. Han blir inspirert av kunst og moter, men også opplevelser han har hatt.

Alle Jono Hennessy briller er håndlagde og det blir aldri laget mer enn 300 stykker av en modell i hver farge. Fargene blir håndplukket av han og hans kone på acetatfabrikkene og blir behandlet på en måte som gir den fineste og mest holdbare finishen på det ferdige produktet.

Vi på Ses optikk er glade for at han setter kunden på førsteplassen og at han er tro mot sitt eget design slik at de produkter vi selger er noe våre kunder vil være fornøyd med i lang tid fremover.

Ses Optikk – Norges ledene optiker innen brilledesign

I løpet av de siste 5 årene har Ses Optikk blitt kjent for å ha de mest spennende brillekolleksjonene i Norge. Som oftest er dette fra designere hvor briller er det de brenner for. Disse designerne ligger i forkant når det gjelder nyskapning innen brillemoten.

Ses Optikk reiser minimum to ganger i året på brillemesser rundt om i verden. Det være seg Paris, Milano eller New York. Vi er der alles øyne er rettet mot briller.

På messene bruker vi mye tid på å se nye kolleksjoner og prate med designere. Vi ser etter nyskapende design, men også historie og lidenskap i designet. Vi har en historie å fortelle om alle våre briller. Dette skaper trygghet og engasjement når man kanskje
ikke har hørt om merket tidligere. Når vi vurderer en kolleksjon er det ikke bare brillens utseende som er viktig. Passform er også helt vesentlig. Det er et krav fra oss at optiker er med i designprosessen. Briller må sitte godt i ansiktet og det må være mulig å sette glass av varierende styrke i den.

Her er optikeren spesialisten.

Våre ansikter er ikke like, noen er brede, andre er smale, noen har stor nese, andre har liten nese osv. Vi prøver derfor alle brillene for å forsikre oss om at de er slik vi forventer, og dekker vårt behov i forhold til størrelse og passform. Kvaliteten kontrolleres nøye og vi får presentert hvordan produksjonsmetoder som brukes. Brillene flys ikke inn på første klasse, men vi er opptatt av at vi kan stå inne for kvaliteten og at produksjonen er i tråd med våre etiske verdier. Når vi finner et merke som engasjerer oss setter vi oss ned og vurderer nøye om dette passer inn i sortimentet i butikken vår på Grünerløkka. Dette er en kjempegøy prosess og stemningen går helt i taket når vi finner en kolleksjon og designer som passer perfekt. Andre ganger er det fantastiske designere som rett og slett ikke passer inn hos oss. De er kanskje for like noe vi allerede har eller det vil sprike for mye i forhold til vårt helhetlige utvalg.

Som dere ser er vårt utvalg nøye vurdert og gjennomtenkt. Vi tror dette er grunnen til at Ses Optikk er Norges ledende butikk innen brilledesign. På bloggen vår vil vi i tiden fremover presentere våre kjære designere, så følg med!

Ses Optikk – 5 år

Den 15. September fylte Ses Optikk 5 år

Vi har hatt 5 fantastiske år på løkka. Dette måtte feires. Ses venn og artist Thom Hell holdt en fantastisk intimkonsert for oss. Det var høy stemning før, under og etter konserten. De nye lokalene våres egnet seg meget godt til akustisk musikk, så dette må gjentas! Ses Optikk ønsker å pleie sine kunder med gode opplevelser og ikke minst gode tilbud. Hvis du ikke allerede er med på vår mailingliste, meld deg på vårt nyhetsbrev. Så blir du også invitert til neste Ses happening!

Ses Optikk på høstens store brillemesse i Paris

Siste helgen i september var vi i Paris på brillemessen Silmo. Dette er Europas største brillemesse hvor alle de beste designerne viser nyheter.

Så er det høst og tid for nyheter hos Ses Optikk! Siste helgen i september var vi i Paris på brillemessen Silmo. Dette er Europas største brillemesse hvor alle de beste designerne viser nyheter.

Det er fortsatt retro som gjelder, 50 og 60 tallet kommer for fullt. Formene blir rundere og stengene tynnere, og hvis noen fortsatt ikke har fått det med seg er store logoer noe man må styre unna. Oliver Peoples, Cutler & Gross og Jono Hennessy er helt klart blandt de kuleste merkene om dagen. Vi kan også stolt informere om at Michel Henau ble nominert til den prestisjetunge prisen Silmo D’or. Denne prisen deles ut for kreativt design.

Hvordan finne brillen som passer akkurat deg

Dette er et mye omtalt og omdiskutert tema. Svarene er mange om hva en skal lete etter for å finne noe en trives med over tid. Det finnes mange regler for hva en skal se etter i forhold til ansiktsfasong og farger.

Det vi mener det legges for lite vekt på, er stil. Hvis man ser på brillemoten i disse dager, så må man ofte gå litt bort ifra de gitte reglene. Bli heller mer bevist på hva slags stil du selv har, hva liker du og hva synes du er fint. Selv opplever jeg ofte at det som er riktig i forhold til min ansiktsfasong er ufattelig kjedelig. Det er ikke sikkert at alle andre synes jeg er fin i mine litt sære retro briller, men jeg synes selv jeg er drit fin!

Motebildet nå er langt mer opptatt av det orginale og litt mer sære uttrykket enn det som passer perfekt. Hvorfor skal en velge noe som er halvkjedelig, men fortsatt utrolig safe, når man kan ta på seg en brille man føler seg litt tøff og spesiell i. Vi i Ses Optikk støtter opp under dette og leter oss gjennom det som er mulig å få tak i for å ha et større og mer variert utvalg av
innfatninger og solbriller. Slik at det skal finnes noe for en hver smak og stil i butikken til enhver tid. Det er litt mer spennede når ikke alle i gata går med samme brille. Du skal ikke gå med den ene brillen resten av livet, derfor kan en la brillestilen følge på samme måte som alt annet. Det er jo klart at man skal tenke på om man kler brillen eller ikke, de kommer jo fortsatt i forskjellige størrelser og farger som alt annet, men du trenger ikke henge deg opp i hva som er riktig og galt.

Tenk på deg selv og hva du mener!

Janne

Brilletrender fra messe i Milano

Vi har returnert fra en av europas største brillemesser, nærmere bestemt nydelige, litt vindete, men dog skyfrie Milano.

Designerne av CUTLER AND GROSS. Herren til venstre er Mr. Cutler selv!

Denne messen er nesten like stor som den vi bruker og være på i Paris så det er nok av briller…

Brillenyhetene nå i vår, sammenlignet med nyhetene som kom i høst, er det ikke den store forskjellen på. Det er fortsatt mye stor plast, men den lille forskjellen jeg så nå i forhold til i høst,er at fargene er mye dusere i denne vårkolleksjonen enn de var i høstkolleksjonen. Mye grått og matte farger. Dessuten er det enda flere som har runde briller i kolleksjonene sine. Alt fra trillrunde Le Corbusier briller til litt mere ”snille” studentbriller. Faktisk mere pantoformer enn jeg hadde forventet…

De store retro 70-tallsbrillene i plast og metall med dobbelt bro har også blitt litt rundere i formene. De fleste av oss husker vel Derrick.. Når det gjelder solbrillemoten nå i vår så er det heller ikke de stooore forandringene, men her gjelder det mye som på RX fronten, mye plast i duse farger, sand, coralle, beige og gråtoner dominerer. Det virker som de fleste brilledesignerne fortsatt ”lever” og designer på 60-tallet… Mange som sikkert får assosiasjoner til Breakfast at Tiffany’s når de ser i
hyllene våre.

Så nå er det bare og glede seg og så håper vi at solen snart kommer og at den blir her en stund, slik at vi får se mange fargerike, morsomme, runde, 70-talls retro solbriller vandre nedover Grünerløkka.

Ses Optikks julegave

Ses Optikk har satt av en dag i desember til vår årlige veldedige aksjon.

Vi vil i år hjelpe vanskeligstilte i Oslo til å se godt gjennom et samarbeid med Frelsesarmeen og deres tiltak Jobben.

Jobben er et dagsbasert arbeidstiltak hvor rusavhengige kan komme å få meningsfylt arbeid noen timer hver dag. Her kan alle føle at de får en meningsfylt hverdag og bidrar i samfunnet selv om man ikke har det så lett på alle plan. Alle som skal gjøre en god jobb trenger å se godt, men gruppen som arbeider for Jobben har ikke bestandig ressurser til å få korrigert synet optimalt. Dette ønsker Ses Optikk å gjøre noe med. Vi setter derfor av en dag i desember hvert år hvor vi undersøker synet på vanskeligstilte gratis. Dersom det er behov for briller vil de også få dette helt gratis. Onsdag 16. Desember vil vi ha rundt 25 undersøkelser.
Dette gjør at vi ikke har vanlige timeavtaler denne dagen, men butikken vil være åpen som vanlig og vi ønsker selvfølgelig alle våre kunder velkommen til å stikke innom.

Prosjektet gjøres mulig ved at Ses Optikk har fantastiske samarbeidspartnere som stiller med brilleglass og innfatninger. Det norske designhuset Optical Design House stiller med innfatninger designet av Øyvind Bjerva og hans team. Øyvind er norges
mest kjente brilledesigner med kolleksjoner som Shoc, Mario Conti og Art for Eye. En av verdens største og beste brilleglassprodusenter Essilor stiller med brilleglass. Dette er brilleglass av ypperste kvalitet med
full overflatebehandling.

Vi ser frem til en spennende dag på onsdag og håper på forståelse for at vanlige undersøkelser ikke er tilgjengelig denne dagen. Ses Optikk ønsker alle kunder en riktig God Jul og Godt Nytt År.

Hva er nytt i brilleverden?

Vi har returnert fra en helg i Paris hvor vi har vært på europas største brillemesse.

Det er alltid spennende og se om levarandørene har kommet opp med noe helt nytt og revolusjonerende som ingen tidligere har sett… :-)

Messen i Paris i år bar ikke preg av de store forandringene innen brilleverden.

Det er fortsatt mye store plastinnfatninger med farger. Fargen rødt i forskjellige nyanser synes og være en farge de fleste leverandørene har tatt inn i kolleksjonene sine i år. Det som kan sies og være nytt i år, er at i de fleste kolleksjonene er det mye matte farger, dette gjelder både på plastinnfatningene og metallinnfatningene. De runde brillene dominerer kolleksjonene nå i større grad enn de gjorde i fjor. I både Cutler&Gross og Oliver Peoples sine kolleksjoner var dette tydelig og se. Selv om det er myyyye briller og se på, og til tider litt slitsomt, så er dette et av høydepunktene innen brilleverden vi lever og jobber i.

Dette er med på og gjøre oss i stand til og fortelle våre kunder hva som beveger seg på brillefronten rundt om i verden.

Tanja

Laseroperasjoner og komplikasjoner – En optikers erfaringer

En optiker er kanskje den fagpersonen som er mest kritisk til laseroperasjoner. De stjeler kundene fra oss og er en utenforstående konkurrent. MEN optikeren er den fagpersonen som får tilbake alle pasientene som har fått problemer etter laseroperasjon og allikevel må rette opp synet med briller eller linser.

Jeg har i denne bloggen tenkt å formidle mine erfaringer og synspunkter. Dette for å gi deg mer ballast når du skal vurdere om refraktiv kirurgi er noe for deg.

Jeg er i utgangspunktet positiv til laseroperasjon av øynene. I noen tilfeller er det den beste løsningen. F.eks hvis en har et ønske om å bli politi, men ser for dårlig! Eller man hater briller og ikke klarer å gå med kontaktlinser! Etter min mening må man gjøre en risikoanalyse før man legger seg under kniven. Er fordelene større enn risikoen? Og er man egentlig klar over risikoen? Som optiker får jeg jevnlig misfornøyde pasienter som har utført refraktiv kirurgi. Mange av disse har etter min mening fått for lite, eller mangelfull informasjon før de har blitt operert.

Her er noe av det jeg syntes du bør tenke over før du velger refraktiv kirurgi:

 • Om en laseroperasjon er velykket, eller ikke går ikke bare på om du kommer ut med null i styrke. Det viktigste er at du ikke har tapt signifikant med synsskarphet etter laseroperasjonen. Krisen er når man etter å ha operert ikke klarer å oppnå tilnærmet samme skarphet som før man opererte. Tenk deg at du med linser før laseroperasjonen hadde en synsskarphet på 100%. Hvis man da etter operasjonen, selv med briller eller linser har redusert synsskarpheten til 80% har man mistet 20% av skarpsynet. Som optiker er dette den vanligste komplikasjonen jeg ser.

 • Sett deg godt inn i ulike metoder og hør med flere klinikker før du velger. La det gå litt tid mellom første konsultasjon og evt operasjon, da gjør du en bedre vurdering.

 • Har klinikken du vurderer den nyeste teknologi?

 • Mitt inntrykk er at etablerte klinikker med øyeleger som har operert i flere år har bedre resultater enn nyetablerte.

 • Ikke operer i utlandet. For det første mister du rettighetene fra norsk pasienskadeerstatning hvis noe skulle gå galt. Dessuten er en betydelig andel av de mislykkede operasjonene jeg ser, gjort i utlandet.

 • Hvis synet ditt er mellom ca -1,50 og -3,00 kan du lese godt uten briller, eller linser. Dette vil du kunne gjøre hele livet. Hvis du laser korrigerer synet mister du denne “bonusen”. Dvs at ved ca 45 års alder vil trenge en lesebrille.

 • Er det for mange laserklinikker? Jeg setter spørsmål ved agressiviteten i markedsføringen til laserklinikkene, det er tross alt et kirurgisk inngrep de selger. Utsagn som “du trenger ingen optiker”, er etter min mening desperat markedsføring. Optikere er førstelinje helsetjeneste i forhold til syn. Dvs at optikerne henviser pasienter til øyelege ved behov. Dessuten er slike utsagn fagpolitisk dumt og forvirrende for pasienten. Optikere og øyeleger skal samarbeide for pasientens beste, det står i helsepersonelloven.

 • Forskning? Det har lenge vært etterspurt forskningsrapporter på resultater etter en operasjon. Her sitter klinikkene på stort tallmateriale. Jeg syntes det er mistenkelig at det ikke er publisert noe forskning på dette med faglig og statistisk tyngde. Er da egentlig tallene så gode som de sier?

Dette er noen av mine personlige synspunkter etter 9 år som klinisk optiker!

Ta gjerne kontakt om du ønsker mere info.

Øystein Aamodt, Optiker MSc

Øynene dine ser hva du spiser

Akkurat som alle andre organer trenger også øyet et sunt og allsidig kosthold for å fungere optimalt.

I dagens samfunn hvor stadig flere blir overvektige, er også øynene utsatt for komplikasjoner som følge av vektøkningen. Dette er en konsekvens de fleste ikke er klar over. Overvekt er assosiert med tilstander som diabetes type 2, hypertensjon og
hyperkolesterolemi (høyt kolesterol). Alle disse sykdommene eller tilstandene kan gi okulære komplikasjoner av varierende alvolighetsgrad. Selv om de kalles livsstilssykdommer er genene våre også avgjørende for hvor disponerte vi er.

Det anbefales på et generelt grunnlag å spise både karbohydrater, fett og proteiner for å få i seg alt man trenger av næringsstoffer. Grove kornprodukter, 5 om dagen med frukt og grønnsaker, fisk, rent kjøtt og magre meieriprodukter burde inngå i et sunt og variert kosthold. Det er ingen garanti for å unngå å utvikle øyesykdommer hvis du spiser sunt, men du kan trolig redusere risikoen samtidig som du gir kroppen din en tjeneste.

Det foregår veldig mye forskning på området, og det er flere øyesykdommer som trolig påvirkes av kosthold og livsstil. Det forskningen forhåpentligvis skal bidra med i fremtiden er å kunne finne konkrete matvarer som virker forebyggende og som bidrar til å holde øynene våre friske. (Jeg vil komme inn på enkelte øyesykdommer i fremtidige blogger) Fettsyrer, antioksidanter og
vitamin A, -C- og -E er eksempler på næringsstoffer som utøver viktige funksjoner i kroppen generelt og ikke minst i øynene. Det finnes flere vitamintilskudd tilgjengelig på markedet, men det er ikke anbefalt å ta ekstra tilskudd uten at det foreligger mangel. (Jeg vil komme nærmere inn på vitamintilskudd senere.) Hvis du spiser sunt og variert er det få næringsstoffer som er problematisk å få dekket via kosten.

Derfor: Spis sunt og variert samtidig som du holder deg i aktivitet! Da gjør du det rette med tanke på å opprettholde den viktigste sansen vi har, nemlig synet.

Hei

Vi har i dag opprettet Ses Optikk bloggen. Her ønsker vi på Ses Optikk og dele vår kunnskap om syn, kontaktlinser, øyehelse og mote.

De som kommer til å blogge på Ses Optikk bloggen er vi som jobber på Ses Optikk:

Øystein Aamodt har 9 års erfaring som optiker. Har spesialkompetanse i kontaktlinsetilpasning og en klinisk master fra Pensylvania Collage og Optometry. Aamodt har rekvireringsrett til diagnostiske øyedråper. Øystein Aamodt startet Ses Optikk i 2006 sammen med sin barndomskompis Øystein Dalen.

Øystein Dalen, har 8 års erfaring som optiker. Dalen er utdannet i England. Har jobbet på som optiker på øyeavdeling i Manchester. Dalen har også vært engasjert som veileder og foreleser på Høyskolen i Buskerud avdeling for optometri. Dalen har spesialkompetanse i kontaktlinser og rekvireringsrett til diagnostiske øyedråper.

Tanja er optiker fra Tyskland. Tanja har vært med Øystein og Øystein fra første dag. Hun har tross sitt unge sinn allerede mange års erfaring fra optikerbransjen! Hennes spesialfelt er mote, design og er vår fashionekspert!. Tanja er alltid med når vi tar ut nye briller til Ses Optikk. Tanja har utvilsomt Grünerløkkas kuleste vindusutstillinger med alt fra appelsiner på ski til dorull nisser.

Siv Hilde jobber deltid på Ses Optikk. Hun er ferdig utdannet optiker, men studerer nå for å bli ernæringsfysiolog. Siv Hilde kommer til å blogge litt om syn og ernæring som er hennes spesialfelt.

Årets solbrillemote: Trenden i år ser vi at er mye 80-talls inspirert, gjerne med pastellfarger, Ray-Ban sin Wayfarer modell kommer nå i mange forskjellige pastellfarger. Vi ser også mye 50- og 60-tallsinspirerte solbriller. For damene vil dette si feminine former, gjerne lavt stangfeste, smale stenger, gjerne med solglass i graderte farger. Jacqueline Onassis og Sofia Loren er gjerne kvinner vi forbinder med denne perioden. For guttene vil denne stilen si plast, ofte kombinert med metall, mørke farger og smale modeller. Malcolm X og James Dean og ikke minst filmen Grease er ting vi gjerne assosierer når vi snakker om stilen på 50- og 60-tallet. For de litt mere vågale personene er det retrofuturismen som gjelder. Det vil si perioden tidlig på 80-tallet med de rette futuristiske brillene, gjerne i pastellfarger. Perioden som for mange forbindes med ”synthesizerperioden”. Kraftwerk og New Order er typiske band som dominerte på den tiden.

"Kunden i fokus – vår visjon."
 • Fordi Ses Optikk har avtale med alle leverandører tilbyr vi alltid individuelle løsninger til deg som kunde.
 • Ses Optikk har egen synsklinikk!